Szent Márton Napja és az Újbor Ünnepe a Hiltonban

2011. november 06-13.

November 6 és 13 között a Hilton Budapest Icon éttermében „libás ételeket” kínálnak, mert „Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik”. A Márton naphoz kapcsolódik az Új Bor Ünnepe, aminek keretében bemutatkoznak a Juhász pincészet idén szüretelt és palackozott friss rosé borai. A november 13-i brunchon az étterem séfjei a gyermekekkel közösen liba alakú süteményt készítenek.

 

Szent Márton jómódú pogány családból származott és 12 évesen vette fel a kereszténységet. Életét csodák kísérték. A legenda szerint Márton bebújt a ludak óljába, mivel nem akart püspök lenni, de a ludak hangos gágogása elárulta őt. Innen ered a hagyomány, hogy Szent Márton napján (nov. 11.) ludat eszünk.

 

Ízelítő az Icon libás ételeiből:

  • Libamáj terrin körte chutney-val
  • Libamell szeletek almás-diós zeller salátával
  • Tárkonyos-tejszínes libaragu leves, burgonyagombóccal
  • Libamájszeletek karamellizált almával, zelleres-juhtúros lepénnyel és diókrémmel töltött őszibarackkal
  • Libamell ánizsos szójával pácolva, roston sütve, vargányagomba raguval, szilvamártással és burgonyás rétessel
  • Libacomb kemencében sütve, párolt birsalmás lilakáposztával, röszti burgonyával
  • Lúdláb szelet eper parfait-val és áfonya öntettel

 

Mivel Szent Márton a borok bírája, egy másik ünnepkör is kapcsolódik Márton-naphoz: ez pedig az Újbor Ünnepe. Mivel a must Márton napjára változik borrá, ezen a napon mindenképpen meg kell kóstolni az újbort. Az újbor üde, friss, illatos – megkóstolása a bor szeretetét fejezi ki. Élvezzük a különleges liba ételeket és a hozzájuk illő, a Juhász testvérek által a Hilton Budapest Szálloda részére előállított ICON rosé újbort!

 

November 6-án még megtaláljuk az előző hét kínálatát képviselő tökből készült különlegességeket is a vasárnapi büféasztalon, de már válogathatunk a finomabbnál finomabb libás ételekből is. A november 07-13-i heti liba-napok záró eseményeként a hét utolsó napján megint szerveznek a gyerekeknek is programot: november 13-án a vasárnapi brunch alkalmával (lehetőséget teremtve a felnőtteknek az ízek nyugodt élvezetéhez), a gyerekekkel az ebéd alatt liba formájú linzer süteményt készítenek, amit ők díszíthetnek ki, majd megehetik vagy elvihetik.

 

Icon étterem

Az ICON reggelivel, ebéddel és vacsorával minden nap várja vendégeit. Reggelit 6.45-10.30 óráig (szombaton és vasárnap 11.00-ig), ebédet 12.00-15.00 óráig és vacsorát 18.00-23.00 óráig szolgálunk fel. Asztalfoglalás: (06-1) 889 6757. Bővebben: www.iconetterem.hu.

 

Megközelítés, Parkolás

Az ICON étterem a Hilton Budapest szálloda főbejáratán keresztül közelíthető meg. A Hilton Budapest és az ICON étterem vendégeinek térítésmentes vári behajtást és parkolást biztosítanak a szálloda előtti téren. A sorompóknál kapott parkolójegyet távozáskor a szálloda portáján érvényesítik.