fiu_3d_5

Fiú vagy lány?

13_hetes_uh_fiu_0 Annak megállapítása, hogy a pocakban fiú vagy lány rejtőzik, még ultrahanggal sem egyszerű feladat, ugyanis sem a pénisz hiánya, sem megléte nem egyértelmű jel. A baba fekvése miatt pénisze rejtve maradhat a vizsgáló szem elől, de a lábak között lefutó köldökzsinórt is pénisznek lehet nézni tévedésből. A baba nemét (főleg, ha fiú) sokszor már a 16. héten meg lehet tippelni, de a 20. hét körül  már majdnem mindig mond valami az orvos a képek alapján. A legmodernebb eszközökkel, ha a baba szerencsésen fekszik, vékony a mama és sok a magzatvíz, akár már a 11-12. héten is meg lehet tippelni, hogy kislányt vagy kisfiút hordunk a szívünk alatt. Peches esetben azonban előfordul, hogy még a 28. héten is bizonytalan a vizsgáló a baba nemével kapcsolatban.

Azt, hogy a kismama fiút vár, általában a pénisz, illetve a herezacskó képe erősíti meg, a kislányt pedig a képen is látható 3 vonal jelenti, mely a nagyajkak UH képe.

lany_5

lany_6

lany_7

Általánosságban elmondható, hogy az UH vizsgálat alapján a baba neme  a 20 hét környékén általában 95-100%-os pontossággal meghatározható. De mivel a kép tisztasága sok mindentől függ, a konkrét esetben a becslés pontosságát mindig a vizsgáló orvos tudja megmondani.

Ultrahang képek

Fiú

Fiúk UH képei

Fiúknál a lábak közt a kukit és a herezacskót kell keresni. A mellékelt képen egyértelmű a helyzet, de vigyázat, néha a lábak között lefutó köldökzsinór látszik kukinak!

43 Photos

Lány

Lányok UH képei

A lányokat nehezebb felismerni, mint a fiúkat, általában biztosat is csak később mondanak. A felismeréshez fontos támpont a képen is látható 3 vonal jel, vagy az inkább 3D-s kpeken látható kávébab szerű alakzat.

33 Photos