Programok

Gyerekműsorral búcsúztatja az óévet az m2

Gyerekműsorral búcsúztatja az óévet az m2. Halász Judit és a Sündörgő koncertje mellett karaoke hangjáték, filmek és gyerekeknek szóló főzőműsor is szerepel a kínálatban.

Szombathely átveszi a megyétől a Mesebolt Bábszínházat

Szombathely önkormányzata átveszi a Mesebolt Bábszínházat, amely eddig a Vas Megyei Önkormányzat intézményeként működött – erről döntött csütörtökön a szombathelyi önkormányzat közgyűlése.

Szárnyas malac nappal búcsúznak

Bábkedvelő gyermek és felnőtt közönségével együtt búcsúztatja az óévet a pécsi Bóbita Bábszínház pénteken, a “Szárnyas malac napon”.

Görög filmes díj a Vespa főszereplőjének

A legjobb fiatal színésznek járó díjat nyerte el a Vespa című filmben nyújtott alakításáért az amatőr Tóth Sándor a görögországi Pirgoszban megrendezett nemzetközi gyermek- és ifjúsági filmfesztiválon.

Csikys adomány a kaposvári anyaotthonnak

Játékokat, ruhát, könyvet, DVD-t, CD-t, készségfejlesztő eszközöket, egyúttal karácsony másnapjára szóló jegyeket adtak át a Pán Péter gyermekelőadásra csütörtökön a Csiky Gergely Színház dolgozói a kaposvári Borostyánvirág Anyaotthon lakói számára.

Újabb tulajdonosi kölcsönt kap a vidámpark

Százmillió forint kamatmentes tulajdonosi kölcsönt kap a Budapesti Vidám Park Zrt. a jövő évi szezonkezdéshez, az összeget az operatív működéssel kapcsolatos kiadásokra fordíthatja a társaság. A javaslatról szerdán, rendkívüli ülésen […]

Mesekönyv volt a belépő a MÁV hagyományteremtő karácsonyi koncertjén

Olvasmányokban gazdag karácsonya lesz egy speciális oktatási intézménynek Szolnokon. A közönség mellett ugyanis a fogyatékosok nevelésével foglalkozó Liget úti Általános Iskola és Előkészítő, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola a kedvezményezettje a MÁV […]

Elindult az ingyenes gyermekkönyprogram

A Műcsarnokba meghirdetett keddi gyermekprogrammal veszi kezdetét a KönyvKaland elnevezésű olvasás-népszerűsítési projekt, amelynek során 100 ezer ingyenes, névre szóló könyv talál gazdára.

Idén is sikerrel zárult a Bárka-MINYATA karácsonyi program

A józsefvárosi Bárka Színház és a MINYATA (Mindenki Nyaraljon Tábor) Egyesület rászoruló gyerekeknek rendezett karácsonyi programot a Bárka Színházban vasárnap Budapesten.

A fertődi kastélyba kerülnek a gyerekmunkák

A Város- és Faluvédők Országos Szövetségében őrzött gyermekmunkák válogatott kollekciója az elmúlt napokban megérkezett a fertődi kastélyba. Addig, amíg a gyermekmúzeum kialakítására nem kerül sor, a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága időszaki […]

Jubilál a debreceni Nyitott Városháza

A Nyitott Városháza karácsonyváró programsorozatra 20. alkalommal kerül sor a debreceni Régi Városháza épületében december 17-én és 18-án.

Megváltozott munkaképességűek termékei a Millenárison

Fogyatékossággal élők és megváltozott munkaképességűek által készített termékek közül válogathatnak az érdeklődők a Segítő Vásárlás elnevezésű rendezvényen december 17-én és 18-án a Millenáris Parkban.

Betlehem csillaga a József Attila Színházban

Jótékonysági előadást tart szombaton és vasárnap délelőtt a Magyar Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Színház; a Betlehem csillaga című mesejátékot a József Attila Színházban láthatja a közönség.

Láss csodát – Aegon-matiné decemberben is

Kitűnő művészek összjátéka gyerekekkel és szüleikkel, hogy együtt fedezzék fel az újdonságot, együtt találják meg a játékosság örömét zenében, versben, mesében, képeken és az életben. Az év utolsó Aegon-matinéjára december […]

Petőfi Színház: Gyurkovics-emléknap Veszprémben

Gyurkovics Tibor Kossuth- és József Attila-díjas íróra emlékeznek szombaton a veszprémi Petőfi Színházban; a teátrum egykori dramaturgja december 18-án lenne 80 éves.

Karácsonyi ünnepség a Pető Intézetben: cirkuszjegyek a gyerekeknek

A Fővárosi Nagycirkuszba szóló jegyeket ajándékozott Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter a Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézetének csütörtökön a gyerekek karácsonyi ünnepségén.

Véget ért a Skanzen Örökség Iskola projektje

Lezárult a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum oktatási-múzeumi programja, amelynek keretében tizenhét oktatási intézmény tanulói ismerkedhettek meg a hagyományos paraszti kultúrával.

Karácsonyi kézműves foglalkozások bécsi magyar intézetben

Karácsonyi kézműves foglalkozásokat és vásárt rendeznek a bécsi magyar kulturális intézetben pénteken.

MásKépMás – MásKéppLáss!

Tizenhét partnerintézmény vett részt a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) MásKépMás – MásKéppLáss! elnevezésű, több mint egy éven át tartó múzeumpedagógiai programsorozatában, melynek során óvodástól 18 éves korig csaknem ezer diák […]

Sikeresek voltak az oktatás támogatására létrejött múzeumi programok

Nagy sikerrel zárultak az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett, Nevelési-oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységeinek támogatása című pályázat keretében a Magyar Nemzeti Galéria, a Petőfi Irodalmi Múzeum és […]

Oktatási alapítvány kapta a jótékony célú hágai Liszt-koncert bevételét

Az oktatásra szakosodott Edukans alapítvány kapta azokat az adományokat, amelyeket mások mellett a hágai magyar nagykövetség által szervezett jótékonysági Liszt Ferenc-koncert közönsége ajánlott fel a rászoruló gyermekeknek.

Karácsonyi könyvgyűjtés gondozott gyerekeknek Hevesben

Ünnepi könyváradat elnevezéssel karácsonyi könyvgyűjtést szervez a Heves Gyermekvédelmi Központ által gondozott gyermekek javára a Heves Megyei Önkormányzat.

Dobbanó képek – Save a Child’s Heart-kiállítás az Izraeli Kulturális Intézetben

Az Izraeli Kulturális Intézetben szerdától látható Save a Child’s Heart-kiállítás fényképei elsősorban különféle korú, színű és nemű gyermekeket ábrázolnak a világ minden tájáról.

Némó nyomában: a filmben szereplő minden hatodik fajt a kihalás fenyegeti

A Némó nyomában című animációs filmben szereplő minden hatodik fajt a kihalás veszélye fenyegeti egy tanulmány szerint.

Mesék a raktárból

Budapesten ünnepel az idén 25 éves kecskeméti Ciróka Bábszínház. A Millenáris Csiga Galériáján két adventi hétvégén és a közéjük eső héten élvezheti felnőtt és gyerek mindazt, amit a világhírű bábtársulat […]

A képregényeké lesz a főszerep hétvégén a Millenárison

Profi képregényrajzolók csatája, műhelymunka, konzoljátékok, az év valódi magyar szuperhősének megválasztása és még számos színes program várja vasárnap az érdeklődőket a Magyar Képregény Szövetség nagyszabású Hungarocomix nevű képregényes kiállításán és […]

Adventi kastélynapok Gödöllőn

Az egykori királyi karácsonyok hangulatát idézi az a programsorozat, amely a hétvégén veszi kezdetét a Gödöllői Grassalkovich-kastélyban.

Karácsony a Néprajzi Múzeumban

Kézműves vásárral és számtalan, adventi időszakhoz, karácsonyhoz köthető programmal várja a családokat a hétvégén a Néprajzi Múzeum.

Társasjátékokat tesztel a hét végén a Mensa HungarIQa

Hétvégén indul az ország legjobb elméit tömörítő Mensa HungarIQa Egyesület III. Társasjáték versenye, amely során a látogatók is összemérhetik a tudásukat egy nyílt társasjáték fesztivál keretén belül a budapesti KöKi […]

Kincsre vadászhatnak a kicsik a Vörösmarty téren

A Budapesti Fesztiválközpont és a budapestUNDERGUIDE utazás- és programszervező műhely ingyenes gyerekprogramot szervez december 31-ig Vörösmarty téri karácsonyi vásáron.

A szocializmus játékszerei – Megnyílt a Közlekedési Múzeum kiállítása

Skodák, Zilek és Barkasok mellett többek között terepasztalok, játékpisztolyok és konstrukciós készletek idézik meg a keleti blokk játékiparát a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum (MMKM) csütörtöktől látogatható, A szocializmus játékszerei […]

Benedek Elektől kölcsönzött a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház

Só mese címmel Benedek Elek története nyomán készült előadást mutat be pénteken a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház.

Párhuzamok – KÉT NÉV, NÉGY SZÍNÉSZ

Tudják-e, kicsoda Berger Lajos és Zsigovits László? E néven látta meg a napvilágot kereken 100 illetve 90 éve Básti Lajos és Csákányi László. A jubileumon kívül közös bennük, hogy két […]

A szocializmus játékszerei a Közlekedési Múzeumban

Többek között lábbal hajtott szovjet Moszkvicsokkal, cseh és kelet-német autómodellekkel, PIKO játékvasutakkal találkozhatnak a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum (MMKM) csütörtökön nyíló, A szocializmus játékszerei című kiállításának látogatói.

Mikulásnapi gála a Cirkuszban

Mikulásnapi gálát szervez a Baptista Szeretetszolgálat a Fővárosi Nagycirkuszban több ezer rászoruló gyermek örömére.

Fischer Iván ismét a Berlini Filharmonikusok élén

A világ legjobb zenekarai között számon tartott Berlini Filharmonikusokat vezényli Fischer Iván Kossuth- és Prima Primissima díjas karmester, a vasárnapi hangversenyt akár a magyar koncertlátogatók is követhetik az interneten az […]

Saturnalia az Aquincumi Múzeumban

Saturnusnak, az idő ősi urának vidám ünnepét, a modern karácsony ősét, az antik hagyományok felelevenítésével kívánja megünnepelni az idén immár negyedik alkalommal az Aquincumi Múzeum és az Aquincum Baráti Kör.

Megnyílt az első Pécsi Adventi Művészeti, Kézműves és Mesevásár

Több száz fős közönség előtt nyitotta meg pénteken Páva Zsolt, Pécs polgármestere és Udvardy György pécsi megyéspüspök a város első, hivatalos Adventi Művészeti, Kézműves és Mesevásárát a Széchenyi téren. Az […]

Bibliai kártyacsomaggal bővült a Ki kicsoda játékkártya soroza

Bibliai ismereteket felölelő új kártyacsomaggal gazdagodott a Helikon könyvkiadó Ki kicsoda című társaskártyajáték-sorozata, az 50 ó- és 50 újszövetségi szereplőt tartalmazó kártyacsomagot pénteken mutatták be Budapesten.

Gyermekprogramok a grazi magyar közösségben

Hagyományos Mikulás-váró családi délutánra várják szombaton a gyerekeket a grazi magyar közösségben.

Újra rajzol Zorád Ernő

Zórád 100 – Jubileumi programsorozat keretében rendezik meg december 4. és 2012. március 18. között a Zórád Ernő életmű-kiállítást a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban.

Rumini – Berg Judit regényhőse a Magyar Színház színpadán

Ezúttal a színpadon folytatódik újabb kalandokkal Rumini, a tengerészinas kisegér története: Berg Judit mesejátékát december 3-án, szombaton mutatják be a Magyar Színházban, Méhes László rendezésében.

Családfakutató játék Jász-Nagykun-Szolnok megyei diákoknak

Jász-Nagykun-Szolnok megye összes általános és középiskolása, azaz több ezer diák számára hirdetett családkutató játékot a szolnoki Aba-Novák Kulturális Központ (ANKK).

Mikulás az Állatszigeten

Pónifogaton érkezik a Mikulás, emellett színházi előadás, filmvetítés és állatsimogatás is szórakoztatja az érdeklődőket szombaton a Rex Állatszigeten Budapesten.

Elhunyt Zdenek Miler, a Kisvakond atyja

Kilencvenéves korában szerdán elhunyt Zdenek Miler cseh rajzfilmkészítő és rendező, a világhírnévre szert tett csehszlovák rajzfilmfigura, a Kisvakond atyja, megalkotója.

Foglalkoztató terem gyerekeknek a Matrica Múzeumban

Akár egy egész iskolai osztály befogadására is képes, speciális eszközökkel felszerelt foglalkoztató termet avatnak kedden a százhalombattai Matrica Múzeumban.

Mozijegy gyermekotthonok lakóinak

Jótékonysági filmvetítésekre várják a gyermekotthonokban élőket december 19-től országszerte.

Karácsonyváró a Cseppkő Utcai Gyermekotthonban

Reneszánsz vásárrá alakult át szombaton a Cseppkő Utcai Gyermekotthon színházterme, itt dolgozott a pék, az ékszerkészítő és készült adventi koszorú és adventi naptár is. Volt élőzene, tradicionális tánc, mutatványosok, színészek, […]

Országos turnéra indul a Mérnökszínház

Hamarosan országos turnéra indul az produkció, amelyet Mérnökszínház címmel a szombathelyi Weöres Sándor Színház az ország hét regionális innovációs ügynökségének közreműködésével hozott létre, és amelynek révén remélhetően egyre több diák […]

Advent a Galériában

Különleges tárlatvezetésekkel várják az érdeklődőket a Magyar Nemzeti Galériában az adventi időszakban.

Nem ismerem a slágerírás receptjét – BUDA GÁBOR

A szelektív hulladékgyűjtés után a beszédhibákat veszi célba készülő új lemezén az Alma zenekar. Vezetőjével, az eredetileg rendezőnek készülő Buda Gáborral tervbe vett gyerekmusicalről és a „Ma van a szülinapom” […]

Mézeskalács-rekordba költözött a siófoki Mikulás

Magyar rekord született Siófok adventi ünnepére: közel 6 ezer mézeskalácsból elkészült a Mikulás lakóhelyéül szolgáló mézeskalácsház, amelyet pénteken vehettek birtokba a gyerekek.

Kreativitásról és tehetségkutatásról szól a Csudaszombat

Muzsikáló mazsolákat, médiaiskolásokat és diákszínjátszókat mutat be, valamint számos rajzfilmet, családi filmet és élő produkciót kínál a Csudaszombat november 26-án érkező következő adása. Az m2 gyerekműsorában ezúttal a kreativitás és […]

Adventtől Vízkeresztig Szentendrén

Az adventi szabadtéri programok helyszíne, Szentendre uniós forrásból megújult történelmi belvárosa ünnepi díszbe öltözve várja a látogatókat november 27-étől január 8-áig.

Mesekönyv a Down-szindrómáról

Magyar nyelven először jelent meg Down-szindrómáról szóló mesekönyv.

Új nevet kap, új helyre költözik a Fehérvári Babaház-Moskovszky gyűjtemény

Új nevet kap és új helyre költözik Moskovszky Éva könyvtáros, kultúr- és játéktörténész értékes játékgyűjteménye, a Fehérvári Babaház-Moskovszky Gyűjtemény, s vele párhuzamosan méltó helyet kap Réber László grafikus, könyvillusztrátor hagyatéka […]

Kolibri-módszer – HÁRY JÁNOS

Hosszú úton megfáradt vándor bábos pár húzza maga után kis színpaddá nyitható szekerét és kelléktárát. Ruhájuk barna, mint a föld. De amint játszani kezdenek, derűs nagyszülőkké enyhülnek, akik Háry történetét […]

Születés Hete 2013…?

Köszönjük a rengeteg biztató levelet, amiben biztosítottatok minket támogatásotokról. A visszajelzések alapján úgy látjuk, Születés Hetére szükség van, a Születés Hetét nagyon sokan szeretik és nagyon sokan tartják fontosnak és […]

b.boom: Kerülj közeli barátságba a méheddel

…Megvan az ideje a befogadásnak, a kihordásnak és a világra hozatalnak minden nő életében akár egy gyermek  akár egy ötlet vagy életfeladat formájában….- így ír Dus Polett az általa megálmodott […]

Sződy Judit: Így kerekítünk a Kismama-klubban

Az idény első Kismama-klubján olyan jó hangulat kerekedett a Kerekítő alatt, hogy nem tudtam ellenállni, megkérdeztem Anna “nénit”, mi is történik ilyenkor a kicsikkel, a szülőkkel, no és vele.

Harmonikus babavárás és szülés -Természetgyógyászati praktikák (Ingyenes előadás!)

Mádai Andrea reflexológus–természetgyógyász, bébi és gyermek thai masszőr, Bach és Schüssler só terapeuta, kétgyermekes anyukaként szeretne egy kis segítséget nyújtani, praktikus ötleteket adni, hogy milyen gyógynövényeket, fűszereket,illóolajokat lehet a várandósság […]

Születés Hete

Ez lenne a tizedik…  Sajnálattal tudatjuk, hogy a 2012-es esztendő májusára egyesületünk anyagi és emberi erőforrásokból fakadó nehézségei miatt nem tudja felelősséggel megszervezni a Születés Hetét. Utolsó mentsvárunk lett volna […]

Szenvedélye: bababirodalom

 “Minden nap tanulok valamit az anyukáktól. Sok derűt hoznak, mind ők, mind a gyermekeik az életembe(…)sajnos magas a csonkacsaládok, az egyedül nevelő édesanyák száma, ezért fontos, hogy egy olyan “nyugalom-szigetet” […]

Mester Dóra: Nagy pocakkal is akarod?

És ez a kérdés most kivételesen „csak” a férfiakhoz szól. Mármint, hogy ők hogyan élik meg, hogyha kis feleségük egyszerre csak elkezd gömbölyödni, hogy ők ketten meg hirtelen elkezdenek apukává […]

I. Kertvárosi Babahordozó Hét

Regisztrálni a helyszínen lehet október 17-21 között! (Az előzetesen e-mailben regisztrálók között pedig sorsolás dönti majd el, hogy ki jut helyhez – akit nem sorsolunk ki, az a helyszínen természetesen […]

Pat Thomas: Borotvazselé, Borotvahab – Tetszetős, kellemes, illatos – de biztos, hogy olyan jó? Annyira bőrbarát, mint amilyennek tűnik?

Tetszetős, kellemes, illatos – de biztos, hogy olyan jó? Annyira bőrbarát, mint amilyennek tűnik? A pengével való borotválkozás az egyik legrégebbi módszer, amellyel a nem kívánt arc- illetve testszőrzetünktől megszabadulhatunk. Manapság […]

Varga Domokos György: ARANYMÉRLEG (szüleink 50. házassági évfordulójára)

Tisztelt családom Alulírottak mint legilletékesebbek egybehangzóan és befolyásmentesen – külső lelki nyomás és/vagy fizikai kényszer nélkül – az alábbiak szerint vonjuk meg 1948-1998 ötven esztendejének mérlegét édes szüleink, azaz Vargha Domokosné […]

Bryan Beersworth – Visszapillantó: ilyen volt a kilenc hónap terhesség

Kislányom, apa írja tovább a blogot, mert lesz sztori bőven, és ezek nagy részét te fogod szolgáltatni. De pár szó erejéig pillantsunk vissza a magunk mögött hagyott kilenc hónapra. 2010 […]

Roboz Gabriella: A család és a munka egymásra ható tényezői

• A munka hatása a családi életre • A család hatása a munkára • Szerepkonfliktus és többszörös szerepek Legtöbbünk számára a munkahelyi és a családban betöltött szerepek a legfontosabbak; a […]

Deborah Jackson: A családi ágy

Az az elmélet, hogy a babák egyedül aludjanak, viszonylag új. 100 évvel ezelőtt elfogadott tény volt, hogy a babáknak éjszaka is szükségük van emberi érintésre. Egy 1880-as évekbeli szülőknek szóló […]

HipnoSzülés tanfolyam Debrecenben!

Ahol megtanulhatja:– Amit csak tudnia kell, hogy könnyebb, biztonságosabb és kellemesebb szülése legyen.– Elsöpörni a mítoszt, hogy a fájdalom a vajúdás szükséges velejárója– A mélyrelaxáció technikáit, melyek segítenek elkerülni a […]

Makovecz Imre: Házépítés asszony nélkül?

Többször leírtam már, hogy családi ház tervezését csak akkor vállalom el ha nem csupán a férj, hanem az asszony is eljön megbeszélni a tervezett házat. Ennek több oka is van. Az […]

Váci Világi Vigalom július utolsó hétvégéjén

Komoly- és könnyűzenei koncertek, folklórműsorok, kiállítások és gyermekprogramok mellett számos egyéb szórakozási lehetőség is várja a Váci Világi Vigalomra látogatókat július 29-től három napon át. Az eseményeknek a történelmi belváros […]

Francia kirakodóvásár szombaton a Millenárison

Francia borok és ételek, igazi vásári hangulat, koncertek, valamint gyermek- és sportprogramok is várják a közönséget szombaton a Millenáris parkban rendezett francia kirakodóvásáron. Mint azt a budapesti Francia Intézetben az […]

Czukor Showra is ébred Miskolctapolca

Öko-mese, operett és vígjáték egyaránt szerepel a szinte valamennyi korosztály számára érdekes programokat kínáló idei Miskolctapolcai Nyár programsorozatában.

Czukor Showra is ébred Miskolctapolca

Öko-mese, operett és vígjáték egyaránt szerepel a szinte valamennyi korosztály számára érdekes programokat kínáló idei Miskolctapolcai Nyár programsorozatában.

Időutazás az osztályteremben

A magyar történelem különleges és emlékezetes pillanatai a következő tanévtől az osztálytermekben kelhetnek életre. Időutazás az osztályteremben címmel ugyanis oktatási segédanyag készült a Szülőföld Alap támogatásával.

Óvoda a nemi sztereotípiák ellen Svédországban

A svédországi Egalia (Egyenlőség) óvodában nincsenek “kisfiúk” vagy “kislányok”, csak “barátok”. Az átgondolt megszólításokban is megnyilvánuló svéd kezdeményezés a nemi sztereotípiáktól mentes nevelésre irányul.

Becserkészik a fényt

A fény és az árnyék varázslatos világa címmel gyerekprogramokat tartanak vasárnap a fehérvárcsurgói Károlyi kastélyban.

Márkus Gábor családi fényképe nyert a NEFMI-pályázaton

Márkus Gábor családi fényképe nyerte a Családi Kaleidoszkóp című fotópályázatot; a díjat szombaton adják át a budapesti Millenáris Parkban.

Idén is indul a MODEM nyári napközije

Ezen a nyáron is izgalmas programokkal, kirándulásokkal, múzeumpedagógiai foglalkozásokkal vár mindenkit, aki elmúlt 7, de még nem több, mint 12 éves, a MODEM és a Déri Múzeum Tesz-Vesz Tábora. Idén […]

Játékadományok a Gyerek Szigeten

Több mint három mázsa játék gyűlt össze a Telekom Gyerek Szigeten, ahol Hozd el megunt játékodat! mottóval játékgyűjtési akciót hirdettek.

Játékadományok a Gyerek Szigeten

Több mint három mázsa játék gyűlt össze a Telekom Gyerek Szigeten, ahol Hozd el megunt játékodat! mottóval játékgyűjtési akciót hirdettek.

Rajz- és novellapályázat a Szent Koronáról

Augusztus 2-ig pályázhatnak a Szent Koronát és a koronaőrséget megörökítő novellákkal vagy rajzokkal a 6 és 18 év közötti gyerekek és fiatalok.

Rajz- és novellapályázat a Szent Koronáról

Augusztus 2-ig pályázhatnak a Szent Koronát és a koronaőrséget megörökítő novellákkal vagy rajzokkal a 6 és 18 év közötti gyerekek és fiatalok.

"Bátor könyv" az interneten

Csütörtökön indult útjára az interneten a Bátor Tábor Alapítvány kezdeményezésére a “Bátor Könyv”. A történet alakulását az olvasók is befolyásolhatják.

Ingyenes nyári tábor 800 hátrányos helyzetű gyermeknek Fonyódon

Fontos szempont volt a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) által 25 millió forinttal támogatott tábornál, hogy ne csak egyszerű nyaralás legyen, hanem kultúrában, sportban is valami pluszt kapjanak a gyerekek […]

Beton és festék – gyermekrajzok a Műcsarnokban és az 5-ös buszon

A BKV 5-ös vonalán közlekedő egyik autóbuszon lesz látható a Műcsarnok által meghirdetett Beton és festék című rajzpályázat győztes alkotása, további 100 munka fotói pedig a múzeum Menü Pont Galériájának […]

Piroska és a farkas a Hortobágyon

A farkas esti üvöltéssel, Piroska elemózsiás kosárral várja a vendégeket a Hortobágyi Nemzeti Park (HNP) vadasparkjában a Múzeumok éjszakáján, miközben a farkasbarlangban levetítik a Piroska és a farkas című mesefilmet.

A magyar kultúra hatotta át a debreceni Vojtina Bábszínház évadát

A magyar kultúra ápolása, megjelenítése és továbbadása volt a legfontosabb szempont a debreceni Vojtina Bábszínház csütörtökön zárult évadában – hangsúlyozta a bábszínház sajtótájékoztatóval egybekötött évadzáróján Asbóth Anikó igazgató, aki a […]

Rajzpályázat a nándorfehérvári csata emlékére

Rajzpályázatot hirdettek a nándorfehérvári csata 555. évfordulójának emlékére 12-18 éves fiataloknak.

Pünkösdhétfői programok családoknak Pannonhalmán

A pünkösdi népszokások felelevenítésére invitálják a gyerekeket, míg szüleik megismerkedhetnek a gyógyító természet értékeivel, köztük az ünnepkör hagyományos gyógynövényével, a bodzával a pünkösdhétfői családi programon a Pannonhalmi Bencés Főapátság levendulás […]

Kiállítás a Gyerek ARC rajzpályázatra érkezett alkotásokból

Kiállítás nyílik szombaton a 4. Gyerek ARC rajzpályázatra érkezett művekből az Európa Pontban, a budapesti Millenáris Parkban.

Családi nap Markó Károllyal

A Markó Károly-kiállításhoz kapcsolódva családi nappal, az állandó kiállításokban pedig tárlatvezetéssel várja szombaton a látogatókat a Magyar Nemzeti Galéria, amely pünkösdvasárnap és -hétfőn is nyitva tart.

Íjászverseny gyerekeknek a budapesti Szent György téren

Hat I. kerületi iskola diákjai mérték össze erejüket többek között íjászatban, lándzsavetésben, kardvívásban és tőrdobásban csütörtök délelőtt a fővárosi Szent György téren.

Kétezer baranyai gyerek vehet részt színjátszó foglalkozásokon

A diákszínjátszás és a színházi nevelés népszerűsítéséhez nyújt egyedülálló lehetőséget Baranyában az Apolló Kulturális Egyesület projektje, amelynek keretében a következő tanévben mintegy kétezer gyerek vehet részt különböző színjátszó foglalkozásokon.

Kétezer baranyai gyerek vehet részt színjátszó foglalkozásokon

A diákszínjátszás és a színházi nevelés népszerűsítéséhez nyújt egyedülálló lehetőséget Baranyában az Apolló Kulturális Egyesület projektje, amelynek keretében a következő tanévben mintegy kétezer gyerek vehet részt különböző színjátszó foglalkozásokon.

Köztünk az igazgyöngyök – nagy siker a strasbourgi tárlat

Tömeges érdeklődést keltett, és nagy sikert aratott az Európai Parlament strasbourgi székházában a hátrányos helyzetű gyerekek tehetséggondozását végző Igazgyöngy Alapítvány kiállítása.

Sok ovis a REÖK múzeumpedagógia foglalkozásain

Negyvennégy óvodából összesen száz csoport, azaz több mint kétezer gyerek látogatta meg tavaly november óta a szegedi Regionális Összművészeti Központ (REÖK) időszaki kiállításait az ingyenes múzeumpedagógiai foglalkozások során. A REÖK-ben […]

Gyermekfesztivál Zentán

Koncertek, ügyességi játékok és kézműves foglalkozások is szórakoztatják az érdeklődőket a Mosolytenger gyermekfesztiválon vasárnap a zentai Népkertben.