altEz lenne a tizedik… 

Sajnálattal tudatjuk, hogy a 2012-es esztendő májusára egyesületünk anyagi és emberi erőforrásokból fakadó nehézségei miatt nem tudja felelősséggel megszervezni a Születés Hetét.

Utolsó mentsvárunk lett volna az idén bevezetett éves egyesületi tagsági díj mértékével megegyező 6000 Ft regisztrációs díj bekérése a helyszínektől. Ez is csak abban az esetben mozdította volna előre ügyünket, ha az eddigi évekhez hasonlóan legalább 80 helyszínnel tudtunk volna szerződést kötni. A jelentkezési határidőig azonban összesen 24 szervezőjelölt jelezte regisztrációs felületünk segítségével szerződéskötési szándékát. Elnökségünk a költségvetést gondosan áttekintve, felelős döntést hozott:

2012 májusára nem szervezzük meg a Születés Hete Országos Rendezvénysorozatot.

Mi lesz helyette?
Egyesületünk internetes tájékoztatással igyekszik tovább segíteni a szülés körüli időszakban lévő családokat. Kismamakönyvtár honlapunkatwww.kismamakonyvtar.hu igyekszünk továbbfejleszteni, bővíteni. A gondosan válogatott cikkek feltöltésén kívül minőségi programoknak előadásoknak, tanfolyamoknak, csoportoknak, segítő szervezeteknek szeretnénk ingyenes hirdetési felületet biztosítani. (Az ingyenesség természetesen nem vonatkozik a kereskedelmi jellegű hirdetésekre.)Így valósulhat meg egy nagyon régi projekt-álmunk: az Egész Évben Születés Hete.

Mi lesz 2013-ban?
Amennyiben a feltételek változnak, tehát legalább nyolcvan szervező jelzi komoly szándékát a 2013-as Születés Hete megszervezésével kapcsolatosan, akkor természetesen újra leülünk a vezetőséggel a fehér asztalhoz. A regisztrációkat folyamatosan várjuk. Jelentkezési határidő 2012. október 20. Akik 2012-es évre jelentkeztek, azoktól szeretnénk megkérdezni, vállalnák-e a szervezést ugyanezen feltételekkel 2013 májusában. Addig azonban arra kérünk mindenkit, senki ne használja a Születés Hete nevet, mert a névhasználattal kapcsolatosan egyesületünk továbbra is minden jogot fenntart.

Jubileumi Születés Hete
A legközelebbi rendezvényünk a tízedik alkalom lesz, vagyis lenne. Talán nem is árt, ha két éven keresztül készítjük elő, hogy méltóképpen ünnepelhessük a szülés-születés csodáját. Ha vállalkozunk a megszervezésére, azt csakis felelős alapokkal, minőségileg a maximumot nyújtva szeretnénk megtenni.

Szeretettel várjuk hozzászólásaitokat: A Születés Hete Közhasznú Egyesület elnöksége
meso@szuleteshete.hu-ra várjuk leveleiteket, illetve regisztrációs szándékotokat 2013 májusára.

A teljes cikk olvasása