hcgtesztek

Terhességi tesztek fajtái

Érzékenység

A terhességi tesztek csomagolásán fel van tüntetve egy érték, ami a teszt érzékenységét mutatja. Minél érzékenyebb a teszt, annál hamarabb elvégezheted, annál hamarabb kapsz választ a kérdésedre. A magyarországon kapható tesztek érzékenyége 10 IU/l és 25 IU/l között mozog. A HCG minden nap duplázódik a terhesség elején.

Nagy a csábítás a legérzékenyebb teszt megvásárlására, de nem biztos, hogy ez a jó megoldás. A legfrissebb kutatások szerint a terhességek meglepően nagy százaléka még a menstruáció elmaradása előtt  felszívódik, anélkül, hogy a nő észrevenné.  Ha túl korán tesztelsz, azt hiheted, hogy terhes vagy, pedig igazából a dolog már akkor véget ér, mikor még el sem kezdődött.

25 mIU terhességi tesztek kb. 3-4 nappal a beágyazódás után tudják kimutatni vizeletböl a HCG-t (9-15 nappal a tüszőrepedés után).
3 nappal az esetleges menstruáció idöpontja elött: 51% pozitív
2 nappal elötte: 62% pozitív
1 nappal elötte: 68% pozitív
Az esetleges menstruáció napján: 74% pozitív
2-3 nappal utána: 88% pozitív
4 nappal utána: 98% pozitív

Kiszerelés és használat

Kazettás, vizeletsugaras vagy mártogatós csík. A kazettásra cseppentővel kell a felfogott vizeletből cseppenteni, a vizeletsugarasat le kell pisilni, a csíkot pedig tiszta edénybe felfogott vizeletbe kell mártogatni. Igazából a három ugyanaz, hiszen a kazetta és a vizeletsugaras tok belsejében is csak ugyanolyan csík van. Ha el akarod tenni emlékbe, lehet, hogy érdemesebb kazettásat vagy vizeletsugarasat választani, otthoni használatra  érdemesebb talán a csíkot venni, hiszen az olcsóbb,  de ha sietsz, és nem otthon szeretnéd elvégezni, akkor sokkal egyszerűbb dolgod van a vizeletsugarassal.

Kiértékelés

A legtöbb terhességi teszt egy kontroll és egy vele párhuzamos teszt csíkkal rendelkezik. Ha a vizsgálat után nincs csík a teszten, akkor valami gond volt a tesztel, újra kell tesztelni. Ha csak a kontroll csík jelenik meg, az eredmény negatív, azaz nem vagy terhes. Ha csak a teszt csík jelenik meg, akkor meg kell ismételni a tesztet, ha mindkét csík megjelenik, akkor az eredmény pozitív, azaz terhes vagy.

Más teszteknél a kontrollcsík vizszintes, a teszt csík függőlegesen keresztezi, azaz ha nem vagy terhes, minusz (-) jelet látsz, ha terhes vagy plussz (+) jelet. De a gyengébbek kedvért a gyártók megjelentettek olyan tesztet is, ahol kis kijelzőn olvashatód le, hogy “terhes” vagy “nem terhes”.

Fajták

Az összes létező-kapható fajtát felsorolni képtelenség, néhány ismertebb.


One step terhességi teszt csík

Kedvező árú, a korai terhesség meghatározására szolgáló tesztcsík. Érzékenysége 25mIU/ml. Az interneten kapható tesztek közül a pocaklakó portál ezt ajánlja. Ára: kb. 95Ft-tól, a darabszám függvényében. Megrendelhető itt.

A webshopban ovulációs teszt is kapható és a tesztelésről sok hasznos információ található a tudástárban.

Clearblue

Digitális HCG teszt, egyedülálló a tesztek között. Kiírja, hogy babát vársz-e és azt is, hogy hányadik hétben vagy. A teszt végét a vizeletsugárba kell tartani kb.10 mp-ig, majd várni 3 percet. Eközben egy homokóra látható a kis képernyőn.

A teszt kiértékelése:
Not pregnant – nem terhes
Pregnant – terhes – mellette kiírja, a terhességi hetek számát.

A teszt már igen korai terhességet kimutat, a menstruáció előtti 4. napon pozitív eredményt írhat ki, ha babát vársz.
Apukáknak ideális ajándék, első vagy utolsó teszteléshez ideális : )

A doboz tartalma 1 db egyszer használható teszt original csomagolású tasakban

Gólyahír

A terhesség korai kimutatására szolgáló 10 mIU / ml érzékenységű terhességi tesztcsík. A megtermékenyítéstől számolva a 7. napon már pozitív lehet, bár fontos tudni, hogy mindenkinél más-más értékeket mutat a hcg hormon a vizeletben a terhesség korai szakában.

Medilab

Már 3 napos terhességet kimutat a beágyazódást követően! Gyors, pontos, megbízható eredmény, 20 IU / l HCG érzékenységgel. A korai terhesség kimutatására ideális teszt. Egyszerű vizsgálat, rendkívüli áron. 500 Ft/ 1 db-os, 900 Ft/2 db-os kiszerelés.

Qupido

Magyarországon a legérzékenyebb egyfokozatú terhesség-meghatározó teszt. A nap 24 órájában elvégezhető! A Qupido teszt alkalmas a terhesség legkorábbi kimutatására, hiszen a HCG jelenlétét már 10 mlU/ml koncentrációban is kimutatja. A megtermékenyített petesejt beágyazódását követő 1. napon már biztos eredményt mutat. Érzékenység: 10 mlU/ml

Tájékoztató ára: 1.600-1.700 Ft

Gabriel

Már a korai terhességet is kimutatja. 1.200-1.300 Ft

 

Már 3 napos terhességet kimutat a beágyazódást követően! Gyors, pontos, megbízható eredmény. Érzékenység: 20 mlU/ml , kb. 800-900 Ft

Lily


Érzékenység: 25 mlU/ml , kb. 500-800ft, egy és kétdarabos kiszerelésben kapható

Medi preg


Már 3 napos terhességet kimutat a beágyazódást követően! Vizeletsugárba tartható, egyszerű terhességi gyorsteszt. Eredmény azonnal, 20 IU/l HCG érzékenységgel. Mind a vizsgálat, mind a kiértékelés a legegyszerűbb. Kb. 800ft

Corax direkt

Corax direct terhességi teszt

Normál menstruációs ciklus esetén a terhességet igen korai stádiumban, kb. 12 nappal a fogamzás után, azaz kb. 2 nappal az esedékes menstruáció elmaradása előtt ki lehet mutatni. Az eredményt a teszt abszorbens részének a vizelet sugarába történő tartásával kapjuk meg. KB. 1000ft

Corax tesztcsík

Érzékenység: 20 mlU/ml , kb.300-500ft

CORAX kazettás

Normál menstruációs ciklus esetén a terhességet igen korai stádiumban, kb. 12 nappal a fogamzás után, azaz kb. 2 nappal az esedékes menstruáció elmaradása előtt ki lehet mutatni. Az eredményt a vizelet reakciódobozra történő cseppentésével kapjuk meg.Érzékenység: 20 mlU/ml , kb. 700ft

Pregnasens

A vizsgálat bármely napszakban elvégezhető! A teszt érzékenysége 25 IU/liter hCG. A megtermékenyített petesejt beágyazódását követően már 1-3 nappal is jól látható pozitív jelet ad!
Formája: tesztcsík. A termék minőségét garantálja, hogy a világpiacon elérhető, legjobb minőségű reagensek és alapanyagok felhasználásával készül. Kb.400ft

Gravi-hcg

Egyfokozatú terhességi-meghatározó tesztkazetta. Már 3 napos terhességet kimutat a beágyazódás után.