
A táplálkozás és a termékenység közötti összefüggéseket kutatására 8 éven keresztül, 17 000 olyan nő életét és étrendjét tanulmányozták, akik gyermekáldást terveztek. A terméketlenség fő oka a peteérés és peteleválás nem megfelelő folyamatában keresendő és azt találták, hogy a kutatók által termékenységi diétának nevezett táplálkozási mód során az ovulációs zavarok ritkábbak.
- Fogyassz sok jó minőségű szénhidrátot zöldségek, gyümölcsök, teljes kiörlésű gabonák formájában!
- Kerüld a különféle édességeket, finom liszttből készült termékeket!
- Az ún. transz zsírokat mellőzd az étrendből, melyek bőségesen megtalálhatóak a különféle gyorséttermek által ajánlott ételek között!
- Keresd azokat az ételeket, amelyek telítetlen zsírsavakat tartalmaznak, pl. dió, avokádó, olívaolaj!
- Az állati fehérjeforrások(húsok, tojás) helyett, célszerűbb a növényi fehérjék közül választani, úgymint bab, lencse, borsó, tofu.
- A legmeglepőbb felfedezés az volt, hogy a teljes tej és a belőle készült ételek: joghurt, sajt és a fagylalt védelmet jelentenek a terméketlenség ellen.