Tök Őrület a Hiltonban

2011. október 30. – november 06.

 

Október 30-án indul a Tök Őrület. A tök nem csak az amerikai horrorfilmek és Halloween bevált dekorációs eleme, de nagyon finom és egészséges is. A Hilton Budapest hotel ICON étteremben november 6-ig „tökös finomságokat” kínálnak nem csak az étlapon, hanem a vasárnapi büféebéd során is. A vasárnapi brunchon a gyerekeket és a játékos kedvű felnőtteket töklámpás díszítés várja.

 

A hagyományos amerikai Halloween ünnepe európai népszokásokból és babonákból alakult ki az idők folyamán. A kelták, akik november 1-én ünnepelték az újévet, úgy hitték, hogy előtte lévő nap az élők és a holtak közötti határ elmosódik, és a halottak visszatérnek. Bár sok rémisztő kísérője, jelképe van ezen ünnepnek (pl. félelmetes maskarák), a Hilton csapata egy vidám közös játékra hívja a gyerekeket. Az október 30-i brunchon a gyerekekkel együtt díszítenek fel előre kivájt töklámpásokat, melyeket aztán a kis vendégek hazavihetnek és este, sötétedés után a belehelyezett mécsessel a hagyományokhoz hűen, jelmezbe bújva (vagy a nélkül) házról-házra járva apró ajándékokat, édességeket kérhetnek vagy csak egyszerűen ijesztgethetik egymást. A büféasztal kínálatában is visszaköszön a tök, többek közt a „Borjúgerinc filé almás tökpürével” nevű fogásban.

 

Jöjjön el hozzánk a promóció hetében és kóstolja meg tökből készült finomságainkat:

  • Szárnyas galantin olajos magvas köntösben, narancsos tökpürével
  • Gyömbéres sütőtök leves gesztenyével
  • Sütőtök sonkában sült fetás spízzel
  • Mézzel fényezett kacsamell párolt sütőtökkel
  • Tökös-mákos rétes aszalt szilvaraguval
  • Sütőtökös lepény eper öntettel

 

November 6-án még megtaláljuk a tökből készült különlegességeket is a vasárnapi büféasztalunkon, de már válogathatunk a finomabbnál finomabb libás ételekből is, amelyek a következő heti liba-napok kínálatát képviselik.

 

Icon étterem

Az ICON reggelivel, ebéddel és vacsorával minden nap várja vendégeit. Reggelit 6.45-10.30 óráig (szombaton és vasárnap 11.00-ig), ebédet 12.00-15.00 óráig és vacsorát 18.00-23.00 óráig szolgálunk fel. Asztalfoglalás: (06-1) 889 6757. Bővebben: www.iconetterem.hu.

 

Megközelítés, Parkolás

Az ICON étterem a Hilton Budapest szálloda főbejáratán keresztül közelíthető meg. A Hilton Budapest és az ICON étterem vendégeinek térítésmentes vári behajtást és parkolást biztosítanak a szálloda előtti téren. A sorompóknál kapott parkolójegyet távozáskor a szálloda portáján érvényesítik.