Bóbita bábszínház

A Bóbita bábszínházba látogató kicsiket és nagyokat – természetesen a bábelőadásokon felül – kakaóbár és mesebolt, bábkészítő foglalkozások és bábkiállítás várja.

A színház repertoárjában a legkisebbekre is gondolt. A Mesekuckóban várják őket színes, izgalmas környezetben, ahol pihe-puha szivárványos óriástéglákon ülve élvezhetik a dalokat, dalokkal, meséket és mondókákat. A babák szüleikkel már néhány hónapos kórtól részt vehetnek a ringatókkal, höcögtetőkkel és sok-sok mozgással tarkított foglalkozásokon.

A bábkiállítás egyedülálló, hiszen gyermekeknek tervezték, interaktív, azaz szinte mindent kézbe lehet venni, ki lehet próbálni. Megismerkedhetünk a különféle bábtechnikákkal, újrajátszhatjuk, mesélhetjük kedvenc előadásainkat az itt kiállított bábok segítségével.

Az érdeklődők bábkészítő foglalkozásokon is részt vehetnek, ahol próbára tehetik ügyességüket, kreativitásukat, s szakemberektől ismerhetik meg a bábkészítés műhelytitkait. Innét senki sem megy haza üres kézzel, becses emlék lesz az itt készített kukac, malacka vagy más kedves bábu.

Vasarely Múzeum

Elsőre furcsának tűnhet az ötlet. Múzeumba kisgyerekkel? Igen, ide érdemes lehet. Míg a felnőttek megnézik a tárlatot, addig a gyerkőcök médiaművész-animátor segítségével barangolják be a kiállítást, korukhoz alakított formában ismerkedhetnek meg az Op-art művészeti ággal és Vasarely művészetével. Rajztáblával, papírral a kezükben a képeket nézve önálló alkotásra buzdítják őket, majd a rajzteremben játékos feladatokon keresztül csodálkozhatnak rá a színek, formák, kompozíciók használatára.