Aktív pihenés központ – ahová a madár is pihenni jár

A Katica Tanya ötlete Handó János és felesége, Eszter tapasztalt utazók fejéből pattant ki. Céljuk minél több embert visszacsalogatni a természetbe, hogy érezzék a friss levegő erejét, a puha fű selymességét, megismerhessék az állatokat, valamint elődeink szokásait, mesterségeit, bölcsességét, eközben játszva tanítsák korunk ifjúságát gyakorlati tudásra, tapasztalatra. 

Programok tucatjait a Kalandpark biztosítja, amelynek célja kettős. Egyrészt bemutatni a különböző háziállatokat, köztük őshonos magyar fajokat (mangalicákat, rackákat, magyar szürkéket), azok természetes környezetében számos játszva-tanító felirattal, ismeretterjesztő táblával, illetve bemutatni a hagyományos gazdálkodás eszközeit, az ekét, a traktort és a kombájnt. Másrészt sok játékkal, ügyességi akadálypályákkal, hancúrpajtával tesszik az élményt teljessé. A programok a következő tematikát követik:

 • gazdálkodással kapcsolatos,
 • kézműves foglalkozások,
 • hagyományőrző foglalkozások,
 • természetismereti foglalkozások.

A Kalandpark meglátogatása számos olyan élménnyel tehet gazdagabbá, amelyet együttesen máshol nehéz lenne megszerezni, megtapasztalni.

Mi vár Rád náluk, csak ízelítőül:

 1. 40 féle őshonos és származtatott háziállat emberközelben
 2. A paraszti gazdálkodás bemutatása: tehenet fejhetsz, kenyeret süthetsz,
 3. Tucatnyi kültéri játszóalkalmatosság
 4. 60 féle játék ingyenes használata
 5. 50 féle előre rendelhető program
 6. Tatárjárás korabeli palánkvár
 7. egyszóval millió kaland….

Az élményt teszi még gazdagabbá tucatnyi kültéri és beltéri játszva-tanító alkalmatosság, Játék, a XIII. századot idéző Lovagvár és a völgy aljában fekvő Katica Tó.

A fáradt kalandorok éhüket a Katica Tanya éttermében csillapíthatják, és helyben álomra is hajthatják fejüket.